perjantai 29. lokakuuta 2010

Tykkään.






Tykkään rauhallisista aamuista. Tykkään herätä viikonloppuisin hitaasti ja varsinkin tykkään, jos mies on laittanut aamupalaa valmiiksi. Tykkään puuhakkaista päivistä, mutten niin, että mennään tuli hännän alla. Tykkään suunnitella viikon ohjelman suurinpiirtein, mutten tykkää, jos on minuuttiaikataulu.

Tykkään myös valvoa iltaisin yksikseni. Tykkään käydä netissä rauhassa, tykkään mun blogiystävistä. Tykkään juoda iltasella rauhalliset sumpit tai teet. Tykkään neuloa muutaman rivin ja tykkään ihan vimpaksi vielä lukea lehteä tai kirjaa ennen nukahtamista.

Tykkään tunnelmoimisesta. Tykkään sytytellä kynttilöitä ja lyhtyjä, tykkään tehdä oman ja muidenkin olon mukavaksi. Tykkään, että aina on kaapissa jotain tarjottavaa, ja tykkään, että koti on suhteellisen siisti aina. Tykkään vieraista, tykkään käydä vieraisilla, tykkään olla sosiaalinen.

Tykkään sisustaa. Tykkään miettiä, että mikä sopii mihinkin. Tykkään käydä sisustusliikkeissä ja hankkia jotain pientä piristystä kotiin. Tykkään myös joskus tilata nettikaupoista. Mutta mies ei välttämättä tykkää, että kaikki liikenevä osa palkasta menee sisustamiseen ;) Tykkään, että koti on omanlainen, ei välttämättä just jotain tiettyä tyyliä. Tykkään sopivasti new englandista, romanttisesta, mummolasta ja modernista.

Tykkään kauheesti meidän kesäpaikasta, Kelorannasta. Oon tykännyt käydä siellä jo 11 kesää. Tykkään touhuta siellä kaikkea alkeellistakin. Tykkäsin ihan hirveesti, että saatiin "asua" siellä koko heinäkuu. Tykkään veneillä, olla, lämmittää saunaa, tiskata siellä. Tykkään siitä fiiliksestä, kun ollaan päästy sinne, tavarat on paikoillaan, ja voi korkata viinipullon.

Niin, tykkään myös viinistä :) Punaviinistä, mutta olen sekakäyttäjä, joten kaikki muukin menee. Tykkään nimenomaan viinistä, jos on seuraa. Tykkään jutella ja parannella maailmaa lasillisen, jos toisenkin äärellä.

Tykkään käsitöistä. Välillä tykkään neuloa ja virkata, välillä tykkään tuskailla myös ompelukoneen kanssa. Tykkään alotella uusia juttuja paljon ja usein, tykkäisin myös, että useampi työ valmistuisi nopeemmin. Tykkään neuloa värikkäistä langoista, mutta en osaa käyttää värikkäitä asusteita. Useimmiten tykkään neuloa lapsille lahjoiksi jotain pientä ja värikästä!

Tykkään hirveesti myös lehdistä, lähinnä sisustuslehdistä. Tykkään ostella niitä, ja pari tulee kotiinkin. Tykkäsin, kun ystävä antoi kassillisen naistenlehtiä, ja kun sain ne luettua, niin tykkäsin jakaa ne eteenpäin. Tykkään lukea lehteni rauhassa, just vaikka nukkumaan mennessä. Tykkään eniten ihastella muiden koteja lehdissä, ja tykkään varsinkin, jos blogituttujen koteja on esitelty niissä :)

Sit mä tykkään matkustelusta. En päässyt nuorempana paljon mihinkään, mutta miehen kanssa oon tykännyt käydä silloin tällöin siellä ja täällä. Tykkään nähdä erilaisia paikkoja, kierrellä toreilla ja kujilla. Mutta tykkään myös matkustaa lapsen kanssa, kun tykkään rantalomistakin ja uima-altaista. Ennen joulua tykkäisin vielä käydä fiilistelemässä jossain Euroopan kaupungissa joulumarkkinoilla, mutta se ei taida onnistua. Mutta tykkään, että ollaan varattu Egyptin-matka joulukuulle. Joulun tykkään kuitenkin olla kotona! Kaikista eniten oon varmaan tykännyt Venetsiasta ja Korfusta. Dubrovnik oli kiva myös.

Tykkään vanhoista taloista. Tykkään, että niissä on sitä jotain. Tykkäsin, kun sisko+mies osti vanhan hirsirunkosen talon, ja laittoi sen nätiksi. Tykkään kauheesti siitä talosta, tykkään sen hengestä. Tykkään, että tykätään siskon kanssa samoista asioista. Tykkäisin joskus hankkia omaksikin vanhan talon. Mutta mies ei ihan niin paljon tykkää tästä ajatuksesta. Kummallinen mies mulla ;) Tykkään vanhoista tavaroistakin, sopivasti. Tykkään, että kotonakin on jotain vanhaa perittyä näkyvillä, ja tykkään hiplailla kaikkea vanhojen tavaroiden kaupassa tai kirpparilla. No kyllä mä nykyään tykkään jo meidänkin talosta, vaikka se ei olekaan kauheen vanha.

Tykkään mun perheestä, sekä tästä  nykysestä, että mun lapsuudenperheestä. Tykkään, että meitä on monta sisarusta. Tykkään kauheesti, kun melkein kaikilla alkaa olla jo lapsia!  Tykkään tietty ihan eniten meijän Oskarista, vaikka se onkin aika villi lapsi. Tykkään siitä, että sillä välähtää, ja siitä, että se on kova puuhaamaan kaikkea. Oskari ei aina tykkää, että äiti ei aina jaksa niin kovin puuhata ;) Tykkään välillä ihan liikaa huutaa ja komentaa, mut sitten me tykätään halia ja pyytää anteeksikin.

Tykkään aika monista asioista vielä näiden lisäksikin, mutta riittänee tältä erää. Ja heh, näähän oli jo ihan tuttuja juttuja teille jo muutenkin :) Olispa mielenkiintosta tehdä listaa myös asioista, joista en tykkää. (Se saattais olla jopa julkaisukelvoton ;) Kiva huomata, että tykkään monista tavallisista ja yksinkertasista asioista, ja tää listaus virkisti silmin nähden! Tästä postauksesta sain idean Tuulalta, kiitos <3

Kuvat on vanhoja, jo täälläkin nähtyjä, jostakin viime vuodelta pääasiassa. Nyt mä hilpasen tästä kotipuuhiin, ajattelin tarttua ainakin haravan varteen. Omppujakin tekis mieli kuivatella, siihen innostuksen sain Eloa ja Iloa-blogista. Viikonloppu menee mukavasti kotimaisemissa, ja nyt toivottelenkin teille mukavia loppuviikon päiviä!

Teija

Tää oli muuten ihan ehdottomasti mun pisin postaus ikinä! Halleluja jos luitte loppuun asti :D

36 kommenttia:

  1. Hej Teija!
    Bra träning för mig att läsa din text på finska:)
    Många saker känner jag igen mig i!

    Ha en riktigt trevlig helg!

    Kraam Jenny

    VastaaPoista
  2. Hih, olipas paljon samoja asiota joista itsekin tykkään:)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Tykkään kutakuinkin ihan samoista asioista :)) Ja mieskin kuulostaa kutakuinkin samanlaiselta :D

    Ihana tuo ensimmäinen kuva - tykkään siitäkin, ja punaviinistä.

    Ihanaista viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Olipa kiva kirjoitus tykkäämisistä! Yhteistiä juttuja löytyi. ;O)

    Sopivan menevää viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Ihana kun tykkäät niin monista asioista! Huomasin, että tykätään melko useista samanlaisista asioista - ja se mieskin on myös mulla ihan kummallinen, mutta tykkään siitä silti.

    Letkeää viikonloppua ja toivottavasti se kummallinen miehesi tekee sulle aamiaiset valmiiksi! ;)

    VastaaPoista
  6. Olihan sillä pituutta, mutta mitä tuosta karsimaan. Tykkään monesta samasta asiasta. Ne aamun hitaasti heräämiset ei vain onnistu.
    Tykkään susta ja sun blogista!


    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Tykkäsin kovasti tästä :).

    Ollaan samiksia, mäkin tykkään just noista asioista, pienistä ja suurista.

    VastaaPoista
  8. Jaksoin lukea loppuun ja tykkään aikas monesta sun tykkäämästäsi :-).

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Olihan ihanaa lukea sun tykkäykset-hymyilin ja ajattelin, miten mahtavista jutuista tykkäät. Tämä oli ihan ihana tykkäystarina-tykkäsin!
    Näin perjantain ja viikonlopun kunniaksi taidan napata sun idean ja listata tykkäykset jossain vaiheessa itsekin.

    Aurinkoista viikonloppua ! :)

    VastaaPoista
  10. Niinkuin oisin omia ajatuksia lukenut!:) Ja meillä taitaa olla sama mies ;) :-D

    VastaaPoista
  11. Tämäkin tykkää aika pitkälti JUST samoista jutuista. Paitsi neuloa en osaa. Yhtään :) Ehkä patalapun. Vinon sellasen.

    Terkuin blogiystävä punaviinilasi kourassa :D

    VastaaPoista
  12. Tykkäsin kovasti tästä tekstistä! Tykkään kovasti myös blogistasi!

    Ihanaa viikonloppua, blogiystäväni!

    VastaaPoista
  13. Tykkään siitä, että keskityit ennen kaikkea tykkäämiseen etkä ei-tykkäämiseen ;) Ihana lista sinulla. Kuten joskus aikaisemmin oli puhetta, aika samoista asioista tosiaan tykätään.

    Matkustaminen ja joulumarkkinat, hitaat aamut (jos mahdollisia!), viini (etenkin puna), romanttisen ja modernin yhdistäminen sisustuksessa, oma perhe, yksin valvominen ja tunnelmointi ovat elämän suolaa. Käsityöt eivät ole ihan oma juttuni, kun en oikein osaa.

    Ja totta kai tämän luki loppuun - oikein mielellään! Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  14. Paljolti samanlaisia tykkäämisiä mulla :) jaksoin mainiosti lukea loppuun asti. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Paljon samoja tykkäämisiä! :) Hienoa viikonloppua!

    VastaaPoista
  16. Tykkään :-)

    Viettäkää ihana viikonvaihde!

    VastaaPoista
  17. Tykkäsin tästä postauksesta ja monista jutuista mistä sinäkin tykkäät! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  18. Minä tykkäsin tästä!
    <3

    Ihanaa viikonloppua ihanalle naiselle siellä. Minulle tuli tästä postista niin kiva olo- niin samanlaisia tykytyksiä kuin minullakin!!!

    VastaaPoista
  19. Oiiihh! Mäkin tykkäsin tästä ja kovasti! Ihanaa, kun tykkäsit ja paljuosta, kivaa tykätä, eiks nii?

    Ihanuutta viikonloppuusi! Tykkää!!!

    VastaaPoista
  20. Minäkin tykkäsin kovasti :)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  21. Tykkään monista samoista asioista ja jään mielenkiinnolla odottelemaan sitä toista listaa ;)

    VastaaPoista
  22. mä tykkään sun blogista ja sun kuvista!
    onnittelut uuden sukulaistytön johdosta!

    VastaaPoista
  23. Tykkään kovasti blogistasi jausein vierailen siellä. Ihanan kaunis Kelorata viehättääpi.

    VastaaPoista
  24. Ja voi hitsi, että mä tykkään teistä!♥

    Tänään mä oon tykännyt siivota, ihan hiki päässä.

    Iloista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  25. Minäkin bongasin kovasti samoja tykkäämisen aiheita sieltä. Kivasti olit listannut. Nyt tykkään istua oman kodin nojatuolissa ja lueskella blogeja, kun pienempi on miehen kanssa päikkäreillä ja isompi mukula katsoo Risto Rääpääjää ;)

    VastaaPoista
  26. Olipas kiva tykkäämislista sulla, ja voin yhtyä moneen kohtaan :)
    Tykkään tästä blogista!

    VastaaPoista
  27. Tykkään lukea sun blogia ja kiva tykkään juttu!
    Tykkään myöskin sinun ottamista kuvista :)

    VastaaPoista
  28. Kivoja tykkäämisjuttuja :). Kiva postaus :).

    VastaaPoista
  29. Ensimmäistä kertaa blogiisi eksyin ja lukijaksi jään :)

    Ihanan postauksen olet tehnyt ja todella paljon samoja asioita, mistä itsekin tykkään. Elämä antaa paljon niillä pienillä asioilla, aina ei tarvitse olla suurta ja mahtipontista että jokin asia olisi tykkäämisen arvoinen. Pienet seikat kunniaan :)

    VastaaPoista
  30. No halleluja luin loppuun ;). Tätä oli mukava lukea. Paljon yhteisiä asioista joista tykätään. Niinkuin sanoit, että ihan normijuttuja. Sehän just piristää, että huomaa nauttivansa siitä perus arjesta ja niistä pienistä hetkistä arjen keskellä.

    VastaaPoista
  31. Mäkin tykkäsin monesta ;) Kiva postaus.

    VastaaPoista
  32. Mä tykkään tästä postauksesta!
    Ja tykkäsin varmasti sinustakin jos tavattais:)
    Tykkään myös monesta monesta samasta jutusta mistä sinäkin tykkäät:)

    VastaaPoista
  33. Mäkin tykkään tästä postauksesta! Ihana! Olis mukava tavata joskus ihan kasvokkainkin, vaikka sen viinilasin äärellä... ;)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  34. Tietysti jaksoin lukea loppuun asti :)

    Mekin ollaan jo tehty ekat piparit ja käytettiin kyllä ihan kaikkia muotteja. Oisin halunnut vaan yhtä tai kahta, mutta Toivo halus kaikki ja olihan ne piparitkin sen synttäreitä varten. Kiva tuo palapelimuotti - tahtoo kanssa!

    Minna/Vuoden kulku

    VastaaPoista
  35. Hih, olipas hauska postaus! Ja ihan loppuun asti luin kuule helposti...;) Tykkään sun tyylistä!

    VastaaPoista
  36. Ihan mahtavat syyskuvat! Kaunista tunnelmaa! :)

    VastaaPoista