sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Leipuri Hiivat.





Hipheijaa, meillä on korkattu joulupiparikausi! 
Eilisiltana paistettiin ekat pellilliset, ja johan nuo melkein on sitten jo syötykin.
Oskari on ollut aina innokas piparileipuri, mutta tällä kertaa sai melkein maanitella...  
9-vuotias lienee sitten jo mukamas liian iso näihin puuhiin, nyyh!
Tai no, lähempänä joulua kun piparit koristellaankin, 
niin joskos tuota intoa riittäisi vielä? 





Leipomuslinjalla jatkettiin tänäänkin isänpäiväkakun muodossa. 
En ole innokas leipuri, mutta yllätin tällä kertaa kotijoukot valmistamalla kakkupohjankin itse. 
Saavutus todellakin! Ehkä voisi useamminkin toimertua :) 

Toivottavasti siellä on vietelty rentoa ja kivaa isänpäivää!♥

t. Teija



 


14 kommenttia:

  1. Me ostettiin ekat piparit, mutta jossain vaiheessa tarttis reipastua ja tehdä niitä itsekin (katsotaan meniskö taas helpoimman kautta ja tekis valmistaikinasta, heh). Ja jee, ihana isänpäiväkakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmistaikina on täälläkin kova juttu. EHKÄ just ennen joulua SAATAN tehdä yhden taikinan alusta loppuun asti itse :) Meillä täällä kaikki ollaan kovia keksinmussuttajia, vaikka kun itse peiliin katson, niin ei saisi ;) Juu kiitos, kakku oli taas sellainen puts poikki ja pinoon, eli katsotaan mitä sattuu tulemaan. Mutta maussa ei valittamista!

      Poista
  2. Ihanaa joulu-puuhastelua, pienet sormet ja kanelin tuoksuinen piparitaikina ❤️
    Näenkö oikein, alta pilkottaa kivinen työtaso? 😉
    - Minna / Projekteista tärkein

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pilkottaa pilkottaa, ja suosittelen! :)

      Piparien leipominen on tosi kiva ja helppo lasten kanssa suoritettava jouluinen juttu, ja sitä tehdäänkin vielä monta kertaa tässä ennen jouluaattoa!

      Poista
  3. Meilläkin lapset jo toivoivat piparinleivontaa. Täytyykin napata taikinaa ja leipoa... ensi viikonloppuna! Mukavaa harmaata viikkoa! Takkatulta, kynttilöitä ja valosarjoja kehiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavasti nää viikot tässä vierii ennen joulua, juurikin mainitsemiesi elementtien siivittämänä♥ Jollei ois tätä pitkää pimeetä jaksoa, niin ei kai sitä osaisi niin kesästä iloita? Sisällä palaapi jo muutamat valosarjat, ja ulsokin jos koettaisi tällä viikolla jo ripustaa :)

      Poista
  4. Piparin tuoksu on ihana ja niin jo jouluinen. Ihana talo/majakkamuotti tuossa ekassa kuvassa. Jos jostain löytäsi omaan muottikokoelmaan samanmoisen, olis kiva :) Piparintuoksuista syystalven jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tuia! Nyt koetin tässä pinnistellä kovasti muistia, että mistäköhän tuo majakka mahtaisi olla hankittu... joka vuosi hankin yhden tai kaksi uutta muottia, tämä on ollut jo pari vuotta muistaakseni. Ettei vaan ois justiinsa sieltä Habitaresta, missä mekin silloin kohdattiin..? Kyljessä on stanssattuna "Birkmann.de", saisikohan tuolla jotakin selville?

      Syysiloa sinne myös ja joulun puuhia♥

      Poista
  5. Ooh, mageita piparimuotteja! Niitä kertyy ja kertyy, kun ei vaan osaa vastustaa ihanuuksia. Minimalismi on ok mutta se ei saa koskea piparimuotteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopas se! Ihan tajutonta tää piparimuottien hamstraus, mut minkäs teet!! :D

      Poista
  6. Oi, te olette päässeet jo leipomaan ja ihanilla muoteilla...! Juuri katselin kaupassa valmiita taikinoita, mutta sinne vielä jäi. Saas nähdä, onko meillä tunkua pöydän ääreen leipomaan -teineistä ei koskaan tiedä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja piparihetkiä sinne!♥ Ihanaa kun joulu tulee... kaikkee tohinaa tässä vielä ennen sitä, mutta onneks kivaa sellaista :)

      Poista
  7. Juurikin tänään suunnittelin tulevaa viikonloppua. Aikamoista haipakkaa taas tuntuu olevan, kun kahdet synttärit ja yhdet illanistujaiset ovat tiedossa, joten koko perheen voimin taas pyöritään paikasta toiseen. MUTTA josko perjantaina saisin ensimmäiset piparit leivottua. Sitä tuoksua on jo ikävä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tunne, tuo jokaviikonloppuinen häsääminen :D Luulen että mä saan levähtää seuraavan kerran joulunpyhinä?? Mutta jee, nyt voi jo joulutella kaikin mokomin, eikös joo? Mukavaa touhukasta loppuviikkoa sinne! :)

      Poista