perjantai 9. syyskuuta 2016

Tosi hyvä omppuhillo!



 Terkkuja perjantaiaamuun! 
Täällä lounaassa on kauniin sumuinen aamu, ja auringonpaistetta on jälleen odotettavissa♥

Halusin pikaisesti jakaa teille tosi hyvän omppuhillon ohjeen. 
Tällä reseptillä on menty nyt pari vuotta, salaisuutena sille on vahva kanelinen maku.

1 dl vettä
5 dl sokeria
2 kg omppuja kuorineen
5 kanelitankoa
 (2-3 tl vaniljasokeria)

Keittele kattilassa vesi, sokerit, kanelitangot ja omput, ainakin puolisen tuntia.
Yleensä ohjeissa riittää 10-15 minuuttia, 
mutta itse olen keitellyt jopa yli puoli tuntia, jotta kanelitangoista ehtii irrota makua. 
Sitten vaan sauvasekoittimen kanssa surrur ja valmista! 
(Muista poistaa kanelitangot tätä ennen...)
Jos teet hillosokerista, sose säilyy jääkaapissa tai kellarissa. 
Muuten pakasta. 

Kanelitangot voi muuten huuhtelun jälkeen käyttää uudelleen.





Meillä menee vuoden sisään omppuhilloa aika määrä.
Oikeastaan sitä voisi tehdä satsitolkulla, ja kaikki on kuitenkin talven jäljiltä loppu :) 
Ja tätä hilloa voikin käyttää hyvillä mielin, ei ole pelkoa lisäaineista. 

Iloista viikonloppua allihoppa, nautitaan syksystä!

♥ Teija






9 kommenttia:

  1. Hiphei, tää ohje tuli tilauksesta! Mulla on parvekkeella kauhee satsi omppuja ja huomenna meinasin keitellä hilloa ja ohjetta just pohdiskelin. Tämä kuullostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ai ja nam nam! Aamutuimaan keittelin satsin ja oli niiiiiiiiin hyvää että iltatuimaan pitää keitellä vielä toinen satsi! Kiitos ohjeesta <3

      Poista
    2. Hei jee, kiva jos maistui!! Omppuhillo on kyllä niin hyvää ja nopsa tehdäkin, varsinkin jollei ala kuoria.

      Poista
  2. Namskis!
    Omenahillo on niin hyvää ja sopii moneen. Mä usein saan sitä anopilta, kun tekee vähän ylimääräistä.
    Pitäisi ehkä taas tehdä vähän itsekin niin saisi kylmäkellariinkin säilöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sitten taas anoppi tekee maailman parhaat mehut♥

      Siitä tulee kyllä niin onnellinen olo, kun voi talvella kaivella omaa pakastinta tai kellaria, eikä tarvitse joka asiassa kääntyä kaupan puoleen :)

      Poista
  3. Omppuhillo tekee meilläkin kauppansa aina kun sitä vain on. Tänä vuonna en ole saanut sitä vielä aikaiseksi, mutta ehkä testaan tätä ohjettasi heti alkuviikolla. Pihalta kun taitaisi vielä löytyä sopivasti hillo-omenia. Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa syysviikkoa sulle myös♥

      Voi, testaa ihmeessä tätä, on kyllä aika maistuvaista :)

      Poista
  4. Omenahillo on niitä parhaita hilloja ja voi sitä tuoksua mikä kotiin tulee sitä valmistettaessa! Siitä tulee lapsuus mieleen. Ei vaan tule tehtyä nykyisin, kun omia omenoita ei ole, eikä ketään tuttuakaan jolla olisi omenapuita, niin Ahvenanmaalla, Suomen suurimmassa omenantuottajaseudulla kuin asutaankin!

    Ihanaa maanantaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maanantaita Sulle Krisse myös! <3

      Voi, onpa harmi että sulla ei nyt omppututtuja! Tuntuu että täällä niistä on ihan ylituotantoa, vaikja itsellä ei yhtään puuta omasta takaa olekaan...

      Hilloa puuroon, rahkaan, letuille, paahtoleivälle, täytekakun väliin... oi onnea! :)

      Poista