tiistai 15. marraskuuta 2016

Operaatio amaryllis. Eilen joululehteä selaillessani osui silmiini erään kauniin kodin ikkunalaudalla olevat jouluamaryllikset. 
Siltä seisomalta pinkaisin autotallin portaikkoon katsastamaan omaa viime vuotista amaryllistani, 
ja jopas jotakin, vihreäähän sieltä sipulista pukkaa :)

 Viime vuotiset hevoskastanjatkin olivat näköjään jääneet niille sijoilleen. 
Mutta eikö tämä nyt aika lupaavalta näytä..? 
Valoisalle paikalle ja hieman vettä juurelle..? 
Jos teillä vaan on hyviä vinkkejä, niin otan vastaan mielelläni :) 
Tämä on siis ensimmäinen amarylliksen sipulista kasvattamisyritykseni.
 Ai niin, ja se kaunis koti lehden sivuilla on Oma koti kullan kallis -lehden eräs tanskalaiskoti.
Niin ihanaa harmaata harmoniaa♥
Missä vaiheessa teillä mennään jouluvalmistelujen kanssa? 
Me Severin kanssa ripustettiin eilen eka paperitähti olohuoneen ikkunaan, 
ja sen lisäksi palaa lumihiutalevalot perinteisesti kaapin päällä.
(Kyseinen postaus on kirjoitettu muuten päivälleen kuusi vuotta sitten, voi pientä Oskuakin♥)
Uloskin on lähiaikoina tarkoitus ripustaa muutama valoköynnös, 
ja hakea pari pikkukuusta lasipurkkeihin... 

Ihanaa aikaa tämä joulupuuhastelu!

♥ Teija
14 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olet saanut amarylliksen vihertämään. Täälläkin kaivettu jo vähän talvityynyjä ja muuta esiin. Ihanaa jos ehtisi ihan rauhassa valmistautua jouluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa kun aloittaa valmistelut, niin ei tule kiire. Tai no, ainahan se kuitenkin tulee... ;)

   Poista
 2. Sä olet oikea viherpeukalo, kun oot onnistunut saamaan amarylliksen sipulin uuteen kasvuun!
  Muistatko vielä minkä värinen kukka kasvista putkahtaa? Itse tykkään eniten valkoisista
  amarylliksistä vaikka ovat kaikki muunkin väriset kukinnot kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ehdin jo oloita, että wuhuu, amaryllis omasta sipulista. Mutta asiantuntija tuossa alhaalla pudotti mut jo maan pinnalle :) Hmm, mä luulen että tää on valkoinen, punaisia ei muistaakseni ole ollut meillä moneen vuoteen. Pitäis tsekata viime vuotiset joulukuvat :)

   Poista
 3. Voi, sinä olet onnistunut pitämään sen hengissä! Itse en ole uskaltanut edes yrittää moista...
  Kovasti polttelee jo ostaa amaryllis numero yksi. Itsenäisyyspäiväksi viimeistään täytyy saada se kukkimaan ja sitten ennen joulua täytyy ostaa jo uusi, jotta se on taas parhaimmillaan joulupöydässä ;)
  Meillä on valoja jo kovasti ja vähän jo muutakin... Tämä aika vaatii suorastaan jo joulutohinaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsenäisyyspäivän tienoo onkin jo hyvää aikaa hankkia ekat joulukukat♥ Ja sehän aika koittaa jo ihan pian! Ihania tohinahetkiä sulle sinne! :)

   Poista
 4. Oi, en ole ajatellut että amarylliksen sipuleita kannattaa säilyttää seuraavaan vuoteen. Kiitos ideasta. Hyvää enteilee tuo viherrys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ainakin vihertää, jollei lopulta kuki kuitenkaan :) Kyllä mä säästelen sipuleita tuolla autotallin portaikossa (Kiva kuivuneiden kukkien sekamelska siellä aina alkuvuosi..) ja koetan muistaa istuttaa ne jonnekin pihanperälle keväällä. Ei ne useinkaan kyllä siellä säily seiraavaan vuoteen. Helmihyasintit ehkä?

   Poista
 5. Oi, itse en ole koskaan saanut amaryllistä kasvamaan uudestaan. Ihana seurata kuinka kasvi kasvaa ja lopulta puhkeaa kukkaan.
  Samaa lehteä ja aukeamaa ihailin, niin kaunista. Meillä on jouluvalmistelut vielä aika alussa, ehkä tulevana viikonloppuna koti saa lisää jotakin jouluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että mäkään en saa tällä kertaa (lue alempi kommentti). Mutta aina se on kvia innostua uusista asioista! :) Lehtijuttu on tosiaan ihana, ollapa omakin koti niin harmoninen.. mutta toisaalta sitten taas lasten askartelut ja punainen väri kuuluvat ehdottomasti meidän jouluun.

   Poista
 6. Tuosta ei valitettavasti tule kukkaa, pelkät lehdet vain koristeiksi. Jos se kukkii, niin silloin se työntää ensin kukkanuppua ylös ja vasta paljon myöhemmin tulevat lehdenalut. Parhaiten olen saanut uudelleen kukitettua, kun olen vienyt kesällä lehtivaiheessa ulos kukkapenkkiin ja siirtänyt siitä syksyllä hetkeksi laatikkoon, "pimeävaiheeseen" ja sitten marraskuun alkupuolella uudelleen valoon. Joskus "mummon aikaan" olivat parempilaatuisia ja silloin onnistui uudelleenkukitus vain laittamalla esim. pimeään komeroon tms. ja hyvin kukkivat uudelleen. Huoh! Ei ole mikään enää niinkuin ennen... :) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Hyvä tietää jo tässä vaiheessa, ettei turhaan odotella :D Joskus keväisin olen vienytkin ulos multaan sipulit, mutta sinne ne sitten ovat unohtuneet talven tullen. Ensi vuonna koetan muistaa nämä ohjeet!

   Poista
 7. En ole koskaan yrittänyt saada amaryllistä uudelleen kukkimaan. Toivon että oma yrityksesi onnistuisi, vaikka tuossa ylempänä Anonyymi oli sitä mieltä ettei onnistu. Aika näyttää kuinka käy.
  Meillä ei ole kotiin mitään jouluista vielä laitettu esille. Mutta olen varannut laivamatkat ja hotelliyöpymiset matkan varrelle, kun lähdemme jouluksi tyttären luo Lappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin luotettavan kuuloista tekstiä tuossa^ että luulen amaryllisoperaationi tulleen nyt päätökseen :) Kuulostaa niin ihanalta teidän joulusuunnitelma♥ Meillä oli ensin tarkoitus lähteä pohjoiseen jouluksi, mutta olen itse töissä ihan 23. päivään asti.

   Iloa viikonloppuun Kristiina!

   Poista