keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Keittiökatsaus.








Keittiökuvia meiltä kotoa.
Taas mä purnaan, kun sanon,
etten oikeen tykkää meidän keittiöstä.
Se on vähän liian tamminen.
Mutta tykkään kyllä välitilan laatoista,
ja ihan toiminnallinen keittiöhän se on.
*
Lähitulevaisuudessa ehkä taso vaihtuu,
tuo wannabe-marmori vähän tökkii.
Puinen taso olis kiva, mutta onko käytännöllinen?
Pitääkö sitä alvariinsa olla vahaamassa?
*
Tässä myös Oskarin ruoanlaittopiste.
Hella porisee joka päivä :)
(Psst.. yleensä meillä on kyllä liina pöydällä)
*
(Ja psst vielä.. oon jo vähän alkanu lämmetä keittiön verhoille,
ehkä jotkut kapat oiskin ihan kivat..)
*
♥ Teija

23 kommenttia:

  1. Ihan kivaltahan teidän keittiössä näyttää, vaikka itse tunnustaudun olevani samanlainen purnaaja. Jos ei harmita keittiö, niin sitten joku muu huone tässä talossa. Siis loputon on tämä omakotitaloasujan remonteeraamisen vimma... Minä ihastelin heti noita keittiön tuoleja. Ovat kyllä tosi kauniit!

    Ja kiva idea tuo hella. Oletko sijoittanut sen keittiöön? Ei muuten lainkaan hassumpi idea!!!

    VastaaPoista
  2. Sari: Jotenkin sitä vaan haluais vaaleampaa joka paikkaa, tää blogimaailma oikeen villitsee :)
    Keittiön tuolit on hankittu Iskusta v. 2003. Ja juu, Oskun hella on keittiössä myös, oikeenkin kätevää.

    VastaaPoista
  3. Ihanat tuolit!

    Siitä puutasosta sen verran, että tällä lyhyellä kokemuksella hieman hirvittää. Nyt ehkä öljyä on vihdoin tarpeeksi, mutta rakennusmiehet olivat viimeksi asuessaan saaneet aikaiseksi naarmuja ja sitten minä taas sain korjailla. Onneksi korjailu onnistui. Kaunis mutta käytännöllisyydestä en ole vielä vakuuttunut!

    Voisiko keittiötä raikastaa romanttisemmilla vetimillä? Meillä ei muuten ole vieläkään vetimiä huvilalla!

    VastaaPoista
  4. Keittiöissä on just se niin tylsää, kun ei oikein ole järkeä vaihtaa hyväkuntoisia kalusteita, jos ei vaan sävyt oikein miellytä... tapetointi ja maalaaminen on huomattavasti halvempaa... Mutta älä murehdi, täällä vasta on purnaamisen aihetta. Anopin 90-luvun alussa valitsemat kaapit. Ei ole tammea ei.

    Ihanan paljon ikkunoita teillä keittiössä! Verhoasiaan en oikein osaa ottaa kantaa, meillä on suurin osa ikkunoista ilman verhoja. En vaan jotenkin kaipaa niitä. Ehkä jotkut vaaleat kapat?

    VastaaPoista
  5. Vekarus: Juu, puutaso hirvittää, kun olen aika huoleton keittiössä :) Mökin keittiössäkin jo harmittaa parit kolhut, ja kotona käyttö on aika paljon aktiivisempaa. Vetimiä katselin just alkuviikosta Ikeassa, mutta en löytänyt vielä mieleisiä. Harkinnassa on.

    Anna: Vaaleat kapat, ehkäpä? ei siis missään nimes mitään kuviollista. Korkeintaan raitaa? Taidan vaan antaa olla ilman verhoja toistaseksi. Puukaihtimet on kuitenkin aika kauniit.

    VastaaPoista
  6. Hei Teija,

    Kivalta näyttää. Ylimmän kuvan vaaka herättää muistoja; lapsuudenkodissani mielestäni oli sellainen. Täytyy tarkistaa äidiltä, mutta pahoin kyllä pelkään, että hän on sen hävittänyt. Toisin kuin tyttärensä, hän ei arvosta eikä säästä mitään "vanhaa".

    VastaaPoista
  7. Tania: Kiva kun kävit! Vaaka on mieheni mummulta kotoisin. Ihan aarre. Vanhassa on vara parempi, vai miten se menikään? :)

    VastaaPoista
  8. Minusta tuntuu, että syksyyn (itsellä kyllä useasti muulloinkin) kuuluu jotenkin tuo vaihtelun kaipuu. Milloin haluaa vaihtelua keittiöön, milloin olohuoneeseen tai johonkin muuhun... Tuumaan usein kliseisesti, että vaihtelu virkistää, johon puolisoni leikkisästi:´Kunhan et minua vaihda.´ ;D En ikinä! Siispä huonekaluja siirteleen... ja on itse asiassa sitä jo tehtykin... Muuten minun mummulassa oli aikoinaan tuollainen vaaka, ja olisin sen silloin saanut. Nyt harmittaa...on siis toosi hyvän näköinen! Mukavata weekendiä;)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana vaaka! Oikea aarre. :) Kauniit ovat myös tuolisi!
    Tiedän ton "valitusfiiliksen" - osaan sen aika hyvin. ;)
    Tällä hetkellä kaikista eniten nyppii meidän lattiat, varsinkin olohuoneessa oleva kellastunut tammimosaiikkiparketti.YÄK!
    Keittiöön olen 100% tyytyväinen (paitsi lattia vähän tympii) Remontoimme sen, kun muutimme tänne kaksi ja puoli vuotta sitten. Meillä on tammitasot, jotka petsasin valkoisella läpikuultavalla Osmo colorilla. Hyvin ovat kestäneet ja kuluneet kauniisti käytössä. Ihana apukokki sulla on keittiössä!

    Kivaa torstai-iltaa ja loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  10. Niin..unohtui sanoa, että nuo korituolit on kans ihanat:=)

    VastaaPoista
  11. sori, mutta minun mielestäni teillä on kauhean rumat keittiönkaapit ;) meillä on nimittäin ihan samanlaiset (ja lattiakin, vaikka se on ok). kaapit menevät pian vaihtoon, ne ovat minua oksettaneet jo monta vuotta...
    pyydän vielä kerran anteeksi suorasukaisuuttani.
    terv. ingela
    ps. minun sivullani on sinulle haaste!

    VastaaPoista
  12. Mulla on myös verhopohdinnat käynnissä... En tiiä mitä noihin ikkunoihin ripustais;)

    Teillä on kodikas keittiö. Ihanasti tilaa kokkailla ja seurustella:) Meinataan muuten keittiöön puutasot... Ihan sama ovatko käytännölliset tai työläät;)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Heissan!

    Kaunis ja tilava keittiö!!

    Ymmärrän tuon vaihtelun halun ja sävyt vaalemmiksi;) itsekin pidän vaaleasta ja harmonisesta, mutta väriäkin täytyy elämässä olla...;)
    Muistan, kunsain miestäni kauan taivutella, että maalattaisiin yläkerran huoneiden paneelikatot valkoisiksi, kun vihdoinkin se ilon päivä koitti, että mies suostui kuultomaalukseen, niin voi sitä onnea...;D Neljään kertaan maalasin ja päivääkään en ole katunut!:)

    Pienillä muutoksilla saat vaihtelua, keittiön kaapin ovien vetimien vaihto esim., ja tosiaan verhoilla, kapat voisivat olla ihanat...?

    Oikein mukavaa viikkonoppua sinulle!:)

    VastaaPoista
  14. Ps. Vielä sanon, että nuo tuolit ovat sitten aivan ihanat!!!!
    Sekä kananmunakaappi on suloinen ja tuollaisen ihanan, vanhan va´an löysin kans tänä kesänä kesäpaikastamme ;)

    VastaaPoista
  15. Kaikkea kaunista sinulla on=) Meillä on niin pieni keittiö että harmittaa jokaikinen päivä. Tuo ihana tila..ja avaruus wau. Kiitos olit liittynyt lukijapalkkiini=))

    Hyvää viikonloppua=)

    VastaaPoista
  16. Teija - haaste sinulle blogissani! ;)

    VastaaPoista
  17. Kiitos kaikille kommenteista! Kiva kuulla, että muuallakin purnataan.. ;)

    Ingela ja Sari: Erityiskiitos haasteesta, nappaan sen käsittelyyn ensi viikolla! Kohtapuoliin lähetään mökille taas, jei!

    VastaaPoista
  18. Ja Ingela vielä: Mitä vielä! :D Sympatiani ovat täydellisesti puolellasi!!

    VastaaPoista
  19. Pikkukokilla on teillä mahtavat oltavat! Meillä kokataan siinä hellan juuressa mun jaloissa :) Hienosti siinäkin sörsselit syntyy mutta oikea lastenkeittiö olisi kyllä kiva.
    Vaakasi on ihan superhieno! Ja puutasoja olen minäkin himoinnut. Ystäväpariskunta laittoi omaan keittiöönsä ja sanoivat kyllä että ainakin uutena vaatii paljon hoitoa... Tuo Sarin vinkki Osmo colorilla valkaisusta kuulosti muuten tosi hyvältä.
    Kivaa viikkoa sulle!
    Anu

    VastaaPoista
  20. Minusta keittiössäsi ei ole mitään purnattavaa, vaan purtavaa siellä varmaan on! Kyllä kelpaa istua kauniit tuolit... Kaunis kokonaisuus ja nuo ikkunat niitä ei joka keittiössä olekaan..ihanat maisemat..
    Niin vaikka sanoit, että blogimaailmassa on valkoista, niin kannattaa pitää se oma pää kuitenkin, koska kivahan se on katsella toisten, mutta viihtyisikö siinä sit kuitenkaan pitempään, jos itsellä olisi... itse aina myös ihailen toisten juttuja.
    Oskarilla on pirtsakka keittiö ja uunissakin näkyy jokin herkku paistuvan!D

    VastaaPoista
  21. Anu: Kiitos käynnistä ja kivaa viikkoa myös sinne!

    Sirkka: Tässä tapauksessa pikkuinen raikastus olisi kyllä kohdillaan. Ehkä aloitamme noista tasoista. Ja juu, Oskarin paisti on ollut uunissa jo parisen vuotta, eikä vieläkään ole kuulema kypsä :)

    VastaaPoista
  22. Kaunis keittiö!

    Meillä on ollut kaksi vuotta keittiössä tammitasot ja täytyi oikein mennä läheltä katsomaan, että onko kuinka kuluneet. Keittiö on pieni, joten tasot ovat kovassa kulutuksessa, mutta ei niissä naarmuja tai kolhuja ole. Jotain ihan pieniä, mutta niitä täytyi tosiaankin tiirata läheltä. Ja noloa tunnustaa, mutta meillä ne on öljytty silloin kun ne laitettiin eli 2 vuotta sitten. Suositus taitaa olla puolen vuoden välein. Nuo eniten käytössä olevat kohdat varmaan kaipaisivatkin puolen vuoden välein öljyä - ainakin meillä yksi kohta on kovin 'haalistuneen' näköinen. Muuten luulen, että vuosi olisi sopiva väli. Ja pari tasoa, mitkä ovat melkein kulutusta vailla taidetaan jättää tältä syksyltä öljyämättä.

    Vaikka naarmuja tai kolhuja noissa ei juurikaan ole, niin ikäviä jälkiä on tullut metallipurkeista. Siis jos pyyhkii tason kostealla ja laittaa siihen kostean päälle metallipurkin niin renkaan jälki jää. Toivottavasti lähtee hiomalla pois.

    Näin siis meillä. Minä en ole kolhuista tai kulumisesta tarkka vaan tykkään, että elämä saa ainakin jotenkin näkyä. Ei kai meillä muuten olisikaan laitettu keittiöön ja eteiseen lautalattiaa. Se on kyllä kahdessa vuodessa ehtinyt kolhiintua reilusti :)

    VastaaPoista
  23. Minna: kiitos suosituksesta, tammi taitaa olla aika kestävä valinta? Puiseen me varmaan lopulta taivutaan :)

    VastaaPoista