lauantai 27. maaliskuuta 2010

Mitä tänään syötäisiin?


Pink Pionies-blogin Sari haastoi jo viime vuoden puolella
kertoilemaan meidän perheen ruokatottumuksista.
En nyt enää muista, että miten se haaste oikein kuului,
mutta laittelen tähän vähän niitä näitä pääpiirteissään.
Sori Sari, että on aikaa vierähtänyt,
mutta parempi myöhään jne. :)

Meillä syödään ihan tavallista kotiruokaa.
Joka päivä kello 17, kun mies tulee töistä kotiin.
Ei mitään monimutkaista, perusjuttuja.




Eineksiä ei käytetä oikeestaan ollenkaan.
    (Makaroneja, tomaattimurskaa, lihaliemikuutioita,  
keittojuureksia kylläkin.)
Ruokaa teen yleensä niin, että riittää 2 päivälle,
ja hyödyksi käytän edellisen päivän tähteitä.
Keitot ja laatikot riittää hyvinkin pariksi päivää!
Viikonloppuna tehdään ruokalista, jota on helppo noudattaa :)


Noin viikon sisällä on syöty:

- uunilohta ja muusia
- peuranpaistia + juureksia uunissa, perunat (2 pvää)
- lihakeitto peuranlihasta (2 pvää)
- makaroni + jauheliha"mössö" (2 pvää)
(Piti tehdä makaronilaatikko, mutta tuli kiire, heh :)
- anopin tekemä silakkalaatikko (2 pvää)

Aina on lisänä ainakin tomaattia, kurkkua, tai porkkanaraastetta.
Usein teen salaatin, sekin riittää pari päivää.
Raejuusto on Oskarin herkkua, sitäkin menee.
Ja etikkakurkkuja tai kurkkusalaattia,
itsetehtyä viime elokuussa.


Aamuisin ja iltaisin vaihtelevasti meillä syödään
teetä, kaakaota, leipää, muroja, (vispi-)puuroa,
jogurttia, banskua... Välillä teen pannaria tai lettuja hillolla.
Tänään tehdään vielä pizzaa iltasella :)



Pakkasessa on  vaihtelevasti itsekerättyjä tai saatuja juttuja.
Sieltä on helppo ottaa mitä millonkin,
Tällä hetkellä on vielä

-puolukoita
-mustikoita (ostettu ystävältä, joka poimii)
- kanttarelleja
- mansikoita (anopin poimimia)
- mustaviinimarjoja
- raparperia
-vadelmia

- peuraa lihana + jauhettuna
(ostettu ystävän kanssa puoliksi)
- madetta ja haukea (jään alta kalastettu tänä talvena)


Ja ettei nyt liian hyvältä kuulosta, niin poikkeuksia on tietty!
Kerran kuussa kiireessä tulee laitettua nakit + ranskalaisetkin!
joskus käydään Hesellä tai haetaan kebabit.
Viikonloppuiltasin laitetaan just pizzaa, tortilloja
tai kotitekosia hampurilaisia.

Ja aina on kaapissa jotain karkkia tai suklaata...
Harvoin leivon mitään, mut sitten tuleekin syötyä heti kaikki :)

Siinäpä sitä ruokajuttua. Oli kiva ihan muutenkin katsastaa
omia ruokatottumuksia! Ihan hyvältä näyttää,
liikaa tulee vaan herkuteltua sillä karkilla ja suklaalla ;) 

Herkullista viikonlopun jatkoa!

♥ Teija

7 kommenttia:

  1. Herkullista juttua ja herkullisia kuvia! Upeaa, että jaksat tehdä kaiken alusta loppuun!

    Ihanaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tutulta. Samaa linjaa mennään myös meillä. Ihan tavis juttuja arkena ja jotain ekstraa viikonloppuisin.

    VastaaPoista
  3. Perusruokaa meilläkin ja paljon käytän riistaa, kun tuoreena saadaan omasta perhepiiristä. Ruokaerkutkin (pitsat ja muut sellaiset)maistuu paremmalta, kun ei joka päivä niitä väännä menemään, vaikka mun mielestä kyllä ihan tavallinen nakkikeittokin jos mikä on herkkuruokaa :)

    VastaaPoista
  4. Samaa perusruokaa yleensä täälläkin, mitä nyt välillä viikonloppuisin intoutuu johonkin vaativampaan = ) Nuo riistajutut käy kateeks, olispa itelläkin joku linkki siihen suuntaan...

    VastaaPoista
  5. Hej Teija!
    Jag tycker det ser gott ut alltihopa, riktig finsk husmanskost:)

    Vispipuuro är såå gott, det brukar min svärmor Sirkka-Liisa göra till oss ibland:)

    Ha en trevlig söndag!

    Kram Jenny

    VastaaPoista
  6. Perus settiä myös meillä. Ja teen kerralla enemmän , jotta riittää kahdelle päivälle. Paljon soppaa ja laatikoita. Viikonloppuisin vaan tehdään jälkiruokaa. ;O)

    VastaaPoista
  7. Hei, nyt tosiaan vasta bongasin tämän sun postauksen. Näytti olevan mulla jopa sama otsikko ;) Mutta aikalailla samoilla linjoilla mennään näköjään.

    VastaaPoista