lauantai 12. helmikuuta 2011

Pienin pienin askelin...
Luomu, eko, lähi, organic...
Näitä juttuja on pohdittu viime aikoina meidän perheessä,
oikeestaan jo vuosia.
Listaan voisi lisätä vielä omavaraisuuden.
Mitä enemmän näitä, sen parempi!

Joitakin askeleita on jo otettu, mutta paljon on vielä petrattavaa.
Asutaan korvessa, tarvitaan kaksi autoa.
Liian iso omakotitalo, liikaa tavaraa.
Toimimme vielä sellasella alalla, josta on ekologisuus usein kaukana.
(Maalausala.)

Mutta kaikki on eteenpäin, eikö vaan?
En lupaa olla hankkimatta heräteostoksia,
ja varmaan lentokoneellakin vielä joskus matkustetaan.
Mutta pienin askelin siis!

Tällaisissa lauantaimietteissä tänään.
Oskari lähti mummulle yökylään, mä siivoilen,
mies on jääverkoilla.
Illalla ulos syömään, jotain kiinalaista tekee kuulema mieheni mieli.

Voikaa hyvin!

♥ Teija

Ps. Mä keräilen noita kahvipusseja,
koska haluan sellasen Elvi-tädin kassin, Risto Räppääjästä ;)

19 kommenttia:

 1. Moi Teija! Kokeillaanpas tätä lähettämistä uusiks, eka ei tainnu tulla...
  Joo, minäkin ostin eilen kaupasta luomuporkkanoita ja luomuleipää. Oon näitä luomuasioita kans viime aikoina miettiny. Lisäks muutakin ravinnon merkitystä terveydelle. Siksi olen päättänyt myös valmistaa tästä lähin itse makujogurttini oikeasta luonnonjogurtista ja terveellisistä marjoista. Ja olen aikonut ruveta tutkimaan tarkempaan, mitä mikäkin ruoka on "syönyt". Eikä se luomu edes ole paljoa kalliimpaakaan! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Niinhän se on, että pienistä jutuista syntyy se suuri virta!

  Minäkin tykkään noista clipperin valkoisista teistä, tuohon vadelmaan en olekaan vielä törmännyt. Piparmintulla höystetty valkoinen on mun suosikki.

  Paljon vaan kahvia, niin kohta kassi valmistuu! Maistuuko muuten kahvi?

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. CosyCottage: mäkin ostan nykyään kaikkee mahdollista luomuna. Tosin tää meidän ainoa paikallinen kauppa (S-Market) ei niin kauheen hyvää valikoimaa tarjoa. Ja juu, Valintatalo löytyy myös! Mut Turku on parinkymmenen minsan päässä sit. Välillä tökkii tosi paljon käydä kaupassa, kun kaikessa tuntuu olevan kaikkee törkyä seassa.. Ulkolaisia vihanneksia välttelen viimeseen asti.

  Nonna: täytyykin joskus koklata piparminttua! Ihan oikeen arvasit, kahvi ei oo oikein viime aikoina maistunut..! Viikonloput sinne myös :)

  VastaaPoista
 4. Samoja mietitty täällä. Ja samoja ongelmia ja elämän realiteettia. Meillä kaksi ja välillä kolme autoa. Tuhansia kilometrejä kuussa.

  Mutta pienin askelin!

  Pitäkää hauskaa ja nauttikaa! Niin mekin :)

  VastaaPoista
 5. Ihan samoja mietintöjä on ollut täällä suunnassa. Myös meillä päin on paikallisesta kyläkaupasta vaikea tehdä kovin ekologisia valintoja, mutta parempi vähän kuin ei ollenkaan! Auto meilläkin on varmaan kaikkein pahin, itselläni kilometrejä tulee vuosittain reilu 60 000 ja miehen autosta vielä puolet päälle. En edes halua ajatella minkäkokoinen hiilijalanjälki siitä muodostuu! Mutta korvessa kun asuu niin autot on oltava ja töissäkin käytävä...

  VastaaPoista
 6. ..voihh.. ja niinpä.
  samaa mieltä, pienin askelin eteenpäin.

  VastaaPoista
 7. Kiva ja aiheellinen postaus :)
  Pienin askelin täälläkin edetään.

  Tuossa kahvipussikassi-kohdassa hymyilin - se Elvi-tädin kassi RR:ssä kiinnitti jo elokuvan ensimmäisellä katselukerralla huomioni ja aina vain se on yhtä ihana!
  Aiotko tehdä kassisi itse?

  VastaaPoista
 8. Asiallinen postaus!!
  Ollaan samoilla linjoilla kanssasi, täysin samat ajatukset ja teot. Pieniä arjen valintoja joilla on merkitystä jos usea valitsee näin!!

  Clipperin teet on ihan omaa luokkaansa, jos nyt vaikka vertaa ihan liptoneihin! ja kaupanpäälle kaunistakin kauniimpi ulkoasu, on aina iso plussa :)

  VastaaPoista
 9. nice blog ;]
  if u want follow me and write comment ;p

  VastaaPoista
 10. Täälläkin pienin askelin, tosi tosi pienin. Oikeastaan hävettää, että näinä aikoina, kun pitäisi tiedostaa nämä asiat niin perusteellisesti, ei meillä pystytä tämän parempaan... Toisaalta, niin kauan kuin suurtuotantomaat, kuten Kiina, pukkaavat ulos saastaansa pitkin maailmaa, niin onko sillä OIKEASTI globaalisti ihan hirveän suurta vaikutusta valitsenko minä tavis vai luomutomaatteja... Mieluusti toki suo elannon kotimaisille luomutuottajille, että siinä mielessä :)
  Anteeksi pessimismini... ;)

  VastaaPoista
 11. Juuri näin. Pieniä askelia, niistä se lähtee. Ja jos jokainen tallustaa edes ne pienet askeleet eteenpäin, niistä syntyy yhdessä jo aimo loikka. :)

  Ja hei, mä HALUAN sit nähdä sut ja ton kassin!!! :D

  -Päivi-

  VastaaPoista
 12. Pienestä on hyvä aloittaa, eihän sitä kerralla voisikaan kaikkea muuttaa, pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
 13. Tärkeä asia, mutta minäkin olen ihan heiluri näissä asioissa. Joskus pystyn ostamaan kovinkin luomua ja lähiä, mutta sitten taas lipsahdan. Muuten taidan kyllä elää aika ekosti.

  VastaaPoista
 14. Just niin, pienistä puroista ja sillai! Valtaväestö taitaa kuulua tähän "pikkasen, vähäsen"-ryhmään.

  Marielisa: en mä osaa tehä kassia itse, mutta onneksi tiedossa kassintekijä!

  VastaaPoista
 15. Kassista tulee varmaan hieno! Esittelethän sitten? Minä ostan aina luomumaitoa puolet ja tavallista puolet, pehmeämpää laskua kaipaan kun tuo on niin hupaa tavaraa meillä. Muuten minusta luomu ei ole tolkuttoman kallista, jos jättää muuten turhat ostamatta. Perusraaka-aineethan ovat edullisia. Ja pottua omasta maasta. Tutun näköstä shampootakin teillä ;)

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Minusta on tosi mukavaa, että nykyään on jo normikaupoisskain valinnanvaraa, siihen vihreämpään suuntaan. Ja aika moni on ekoa ilman että sitä erikseen on sellaiseksi merkitty, esim. mäntysuopa...

  Auto on maalla valitettavasti usein välttämätön kapine. Ihan jo turvallisuussyistäkin.

  Teija, sinun pitä ehdottomasti tsekata tämä kahvikassilinkki:
  http://www.coffeebag.de

  Luomisen iloa! :))

  VastaaPoista
 18. täällä (kuten monella muullakin) mietitää näitä asioita ja meilläkin mennään pienin askelin parempaan suuntaan :) mistä olet muuten ostanut nuo pesuaineet yms?

  VastaaPoista
 19. Moikka Jonna! Maison Bellet oon ostanut sieltä täältä; nettikaupoista, sisustuskutsuilta (Torpparin Werstas), Loviisan Aitasta... huomasin myös eilen, että ihan Prismassakin oli joitakin puteleita myynnissä.

  Ja Pau: kassilinkkisi oli ihan mainio!! :)

  VastaaPoista