tiistai 22. syyskuuta 2015

Omppuhillohullutus.



Sunnuntaina käytin monta tuntia päivästä omppujen hilloamiseen. 
Olipas mukavaa puuhaa pitkästä aikaa, 
todettakoon että muutamaan vuoteen ei ole tullut tehtyä kunnolla hilloja. 
Tuli taas niin reipas emäntäolo, kun sai talven varalle täytettä ruokavarastoihin :)







Piti ihan netistä googlailla mittoja ja määriä. 
Kutakuinkin samoilla suhteilla neuvoivat eri foorumit, itse sitten lisäilin vielä kanelia ja vaniljasokeria. 
Tein kaksi satsia; toisen hienosokerista pakkaseen ja toisen hillosokerista kellariin.

Jotenkin näin se meni:

n. 3 kg omenia
1 kg sokeria
2 dl vettä
4 kanelitankoa 
vaniljasokeria maun mukaan

Poista omenista siemenkodat ja pilko. (Voi kuoriakin, mutta itse sekä laiskuus- että terveyssyistä en kuorinut)
Keitä pienessä vesimäärässä kuutiot, kunnes pehmenevät. (n. ½ h)
Lisää sokerit ja kanelitangot ja anna kiehua hiljalleen vielä reilun vartin.  
Poista kanelitangot ja soseuta sauvasekoittimella. Purkita.
Huom! Kanelitangot voi huuhtelun ja kuivauksen jälkeen käyttää vielä uudelleen!








Makea omenahillo on ihan täydellinen combo turkkilaisen jogurtin kanssa... 
Severi sitä jo testaili heti tuoreeltaan.
Anoppi kiikutti taas eilen lisää omppuja, joten vielä on pakko tehdä ainakin yksi satsi, 
lasipurkkejakin kun on kerääntynyt yli oman tarpeen varastoihin. 

Iloista ja aurinkoista viikkoa jälleen, 

♥ Teija

2 kommenttia:

  1. Oi että, omenahillo on mun ehdoton suosikki, sitä on ollut lapsesta saakka aina mummon luona niin ruokapöydässä, kuin jälkkärien kanssa tarjolla. Tänä syksynä ei ole tullut itse tehtyä, ainakaan vielä hilloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tulee oma edesmennyt mummi mieleen♥ Ja letut♥

      Ajatuksen tasolla hilloaminen on jotenkin niiin raskasta, mutta kivaahan se sitten on kun touhuun ryhtyy :) Esikoisemme Oskari sanoi aamusta, ettei syö enää ikinä muuta hilloa kuin omppuhilloa! Paras kiitos äidille.

      Poista